Αγκιναρες αλα πολιτα

 

Είμαι σίγουρος ότι έχετε ακούσει όλοι σας την έκφραση «έχει καρδιά σαν αγκινάρα».

Μη σας πω ότι σε διάφορες φάσεις της ζωής μας όλοι μας έχουμε ενσαρκώσει το ρόλο της.

Δεκάδες φύλλα, που χρειάζεται κόπο για να ξεφλουδιστούν για να αποκαλύψουν είτε ένα θησαυρό είτε έναν άνθρακα.

Νομίζω ότι το σημερινό μου post ξεκίνησε λιγάκι δυσοίωνα.

Στο προκείμενό μας, η αγκινάρα μας, παρά τα όσα της καταλογίζουν, έχει την πιο τρυφερή καρδιά στο βασίλειο των ζαρζαβατικών.

Και φτιάχνει ένα φαγητό….. σκέτη κόλαση μέσα στη Σαρακοστή.

 

Υλικά για 4 άτομα

 

  • 4 μεγάλες καθαρισμένες αγκινάρες
  • 2 μέτρια καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 πατάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • ½ κούπα αρακά
  • 1 κούπα κρασί
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • χυμό από 3 λεμονιά
  • 1 κούπα νερό
  • 4 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις τοποθετούμε μέσα σε ένα μπολ με νερό και λεμονί για να μην μαυρίσουν. Μέσα σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε σε αυτό τις αγκινάρες, τις πατάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι και τον αρακά. Σβήνουμε με το κρασί. Μέσα σε ενα μπολ ανακατεύουμε το νερό με το αλεύρι, τη ζάχαρη και το χυμό από τα λεμονιά. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη κατσαρόλα μόλις το κρασί χάσει το αλκοόλ του μαζί με τον άνηθο και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Αλατοπιπερώνουμε, σερβίρεται κρύο.

 

Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο και να κάνεις LIKE αν σου αρέσει η συνταγή

Leave a Reply