ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

Αυτές τις μέρες γυρίζω από το γραφείο κουρασμένος και θέλω κάτι γρήγορο για φαγητό. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι μάγειρες γυρίζουν σπίτι και μαγειρεύουν κάτι με ΄΄δύσκολο όνομα΄΄. Αυτό στη καθημερινότητα μου δεν ισχύει συνήθως θέλω να φτιάξω κάτι εύκολο με τα υλικά που έχω στο ψυγείο. Όμως θέλω το φαγητό να μου φτιάχνει τη διάθεση και αυτό συμβαίνει όταν είναι πολύχρωμο. Διαλέγω λοιπόν υλικά που συνδυάζονται γευστικά στον ουρανίσκο και χρωματικά στα μάτια μου.

Αυτό συνέβη και με τη μακαρονάδα που σας παρουσιάζω είναι εύκολη, νόστιμη και πολύχρωμη σίγουρα λοιπόν εκπληρώνει το σκοπό.

 

Υλικά για 4 άτομα

 

  • Ελαιόλαδο
  • 4 μικρά χωριάτικα λουκάνικα κομμένα ροδέλες
  • 500 γρ. spaghetti
  • 100 γρ. φρέσκο αρακά
  • Τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 χούφτα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Βαλσάμικο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

 

Μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού. Μόλις το λαδί ζεσταθεί ρίχνουμε τα λουκάνικα και τα μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα, υστέρα προσθέτουμε το σκόρδο. Μόλις τα λουκάνικα μαγειρευτούν σβήνουμε με λίγο βαλσάμικο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το θυμάρι, τα μισά από τα φυλά βασιλικού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τέλος αλάτι, προσέχουμε όμως γιατί τα λουκάνικα είναι συνήθως αλατισμένα οπότε καλλίτερα να δοκιμάσουμε πριν αλατίσουμε. Ρίχνουμε ενα φλιτζάνι του καφέ νερό μέσα στο τηγάνι και αφήνουμε τα υλικά να μελώσουν σε χαμηλή φωτιά.

Σε ενα κατσαρολάκι με νερό ρίχνουμε τον αρακά μέχρι να πάρει μια βράση στραγγίζουμε και είναι έτοιμος

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό το αλατίζουμε και το αφήνουμε να βράσει. Όταν το νερό βράσει προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες. Μόλις τα μακαρόνια γίνουν τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα μαζί με τη σάλτσα ανακατεύοντας.

 Σερβίρουμε σε ενα βαθύ πιάτο ρίχνοντας από πάνω λίγο αρακά και παρμεζάνα.

 

 

1 Comment

Leave a Reply