Νηστισιμες γαριδες σαγανακι

Η Σαρακοστή είναι η αγαπημένη περίοδος της φωτογράφου μου της Έφης.

Όλες οι συνταγές που βλέπετε στο site, φτιάχνονται στην κουζίνα μου και μετά από κάθε φωτογράφηση, αποτελούν και το καθημερινό μας φαγητό. Η Έφη είναι vegetarian, οπότε οι τελευταίες συνταγές ήταν το καλύτερο της.

Μπορεί ο καιρός τις τελευταίες ημέρες να ήταν άσχημος, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να φέρουμε το καλοκαίρι και την παραλία στο σπίτι μας, έστω και ιδεατά.

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό φρέσκες γαρίδες πλυμένες
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 μαραθόριζα ψιλοκομμένη
  • 1 κούπα ψιλοκομμένες φρέσκες ντομάτες
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ούζο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ντομάτα passata
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μαραίνουμε το κρεμμύδι με τις γαρίδες και τη μαραθόριζα για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε το σκόρδο, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη passata, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό μας να μελώσει. Προσέχουμε στο ανακάτεμα να μην λιώσουν οι γαρίδες. Τέλος πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.

 

Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο και να κάνεις LIKE αν σου αρέσει η συνταγή

Leave a Reply