Πατατες φουρνου

Από τότε που ο Καποδιστριας έφερε τη πατάτα στην Ελλάδα ανακαλύψαμε το «άλλο μισό» του ψητού κρέατος. Κάθε μακροχρόνια σχέση όμως, χρειάζεται ανανέωση για να μην πέφτει ποτέ στο δόκανο της ρουτίνας.

Αυτή την αρχή την έχω διατηρήσει και στην κουζίνα μου.

Η κλασική συνταγή με τις πατάτες λεμονάτες στο φούρνο μπορεί να έχει τη γοητεία της, αλλά δεν προσφέρει καμία γαστριμαργική εναλλαγή.

Μετά από πολλές δοκιμές – και αρκετές καταστροφές! – κατέληξα σε αυτή που σας παρουσιάζω. Είναι απλά συγκλονιστική!

Υλικά για 4 άτομα

• 1 ½ κιλό πατάτες φούρνου
• 4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
• 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι ή πορτοκάλι
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό
• 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στη μέση και ύστερα στα 4 και στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα λεκανάκι με νερό για να μην μαυρίσουν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μίξερ ρίχνουμε τη μουστάρδα και το λεμόνι και χτυπάμε τα υλικά σε μέτρια ταχύτητα Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε κατά βούληση.
Σε ένα ταψάκι ή πυρέξ ρίχνουμε τις πατάτες, το μείγμα από το μίξερ και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
Δεν ανακατεύουμε κατά τι διάρκεια του ψησίματος τακτικά για να μη μας λιώσουν οι πατάτες.

Καλή όρεξη

 

Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο και να κάνεις LIKE αν σου αρέσει η συνταγή.

1 Comment

  1. Pingback: Κοτόπουλο με μπαχαρικά | cooking diary

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>