Παντζαροσαλάτα

Από την Κρήτη: Παντζαροσαλάτα

Υλικά για 4 άτομα

•           8 παντζάρια
•           1 μικρο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
•           ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•           ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή ½ φλιτζάνι του τσαγιού ξερό
•           1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
•           χυμός 1 λεμονιού
•           αλάτι πιπέρι
•           2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
•           2 κουταλιές σούπας ρόδι

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τα παντζάρια. Όταν κρυώσουν τα κόβουμε στη μέση και ύστερα σταυρωτά και τα βάζουμε μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το λάδι ανακατεύουμε.

Πριν το σερβίρισμα προσθέτουμε το ρόδι και το δυόσμο και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε  με το μαϊντανό και είναι έτοιμο

 

Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο και να κάνεις LIKE αν σου αρέσει η συνταγή.

Leave a Reply