Σουπιες με σπανακι

Τον αετό τον πετάξαμε, τη λαγάνα μας την εξαφανίσαμε από το τραπέζι και υποδεχθήκαμε τη Σαρακοστή.

Στο σημείο αυτό θέλω να διορθώσω μια αδικία βαθιά ριζωμένη στο υποσεινήδητο του μέσου Έλληνα. Όχι λοιπόν, τα σαρακοστιανά δεν είναι κατ’ ανάγκη παχυντικά. Σαφώς αν αποφασίσετε να ενσαρκώσετε τον David Copperfield και να εξαφανίσετε εν ριπή οφθαλμού από το τραπέζι σας όλο το χαλβά, ναι το παραδέχομαι, θα παχύνετε.

Αλλά…. Υπάρχουν συνταγές τόσο ελαφριές και ντελικάτες που θα σας ενθουσιάσουν. Όπως αυτή που σας παρουσιάζω σήμερα με τις σουπιές και το σπανάκι που είναι απλά τρομερή!

Αν σας τρομάζει να καθαρίσετε μόνοι σας τις σουπές, ζητήστε από τον ψαρά σας να κάνει τη δύσκολη δουλειά για εσάς. Εναλλακτικά μπορείτε να βρείτε τεράστια ποικιλία και καλή ποιότητα και στα κατεψυγμένα.

Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός τις απέφευγα τις σουπιές για άγνωστους μέχρι σήμερα λόγους. Μια Καθαρή Δευτέρα, είχαμε πάει οικογενειακώς σε ένα καταπλητικό ταβερνάκι στην Πύλο Μεσσηνίας, απ’ όπου και κατάγομαι, και η μαμά μου παρήγγειλε ένα πιάτο σουπιές με σπανάκι.

 Η περιέργεια με κέρδισε, δοκίμασα και απλά ζήτησα τη συνταγή. Απλά η νοστιμότερη που υπάρχει! Δοκιμάστε το.

 


Υλικά για 4 άτομα

 

  • 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
  • 500 γρ. σπανάκι
  • 4 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 3 κουταλιές τις σούπας ξερό δυόσμο ή ½ ματσάκι φρέσκο
  • αλάτι πιπέρι

 

Εκτέλεση

Κόβουμε τις σουπιές σε μέτριες ροδέλες. Μέσα σε ενα βαθύ τηγάνι μαραίνουμε τα κρεμμυδάκια με τις σουπιές και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να χάσει το αλκοόλ. Ύστερα προσθέτουμε σταδιακά το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να βγάλει τα υγρά του. Μόλις το σπανάκι μαραθεί προσθέτουμε τον άνηθο και το δυόσμο. Αφήνουμε το φαγητό να μελώσει αλατοπιπερώνουμε  και σερβίρουμε αμέσως.

 

Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο και να κάνεις LIKE αν σου αρέσει η συνταγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>