Ταλιατελες με κοκκ. λαχανο πρασ. μηλο και βοδινο

Σήμερα αποφάσισα να σας δείξω για πιο λόγο η μαγειρική είναι καταρχάς έμπνευση.

Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσω είναι φαινομενικά τόσο αταίριαστα όσο και η ομώνυμη ταινία του Φράνσις Φορντ Κόππολα!

Μπορεί σε θεωρητικό επίπεδο ο συνδυασμός του λάχανου με το μήλο, τις ταλιατέλες και το βοδινό να φαίνεται παρακινδυνευμένος. Στη μαγειρική όμως ισχύουν οι ίδιοι κανόνες που ισχύουν και στη ζωή.

Πάντα υπάρχει ένας κάτι που κρατά το οικοδόμημα ζωντανό. Το ρόλο του συνδετικού κρίκου στη συνταγή αναλαμβάνουν το κάρδαμο, το κόκκινο κρασί, το μέλι και το λεμόνι.

Το αποτέλεσμα είναι απλά τέλειο, με έντονες νότες από κινέζικη κουζίνα.

Καλή σας όρεξη!

 

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 κόντρα μπριζόλες καθαρισμένες από το λίπος και κομμένες σε κομμάτια
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλάκια σπόρους κάρδαμου
  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • 1/4 κόκκινο λάχανο
  • 1 ξυνόμηλο χωρίς κουκούτσια κομμένο στα 4 και ύστερα σε λωρίδες μήκους 5 εκ. και πλάτους ½ εκ.
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 4 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες

 

Εκτέλεση

Αναμιγνύετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αλάτι, το κρασί με ένα φλιτζάνι νερό και με 1 κουταλάκι κάρδαμο σε ένα κατσαρολάκι και το σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να η ποσότητα της σάλτσας σας να μείνει μισή από την αρχική.

Ψιλοκόβετε το λάχανο και το βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ με τα μήλα και το υπόλοιπο κάρδαμο. Ανακατεύετε το μέλι με το λεμόνι και το ρίχνετε στο λάχανο.

Μόλις γίνει η σάλτσα μας, τη ρίχνουμε σε ένα μπολ και μαρινάρουμε το κρέας και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για 15’.

Σε ένα γουόκ βάζουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να πάρει χρώμα το κρέας. Παράλληλα βράζουμε σε μια κατσαρόλα αλατισμένο νερό για να ρίξουμε τις ταλιατέλες.

Ρίχνουμε το λάχανο με τα μήλα μέσα στο γουόκ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά.

Παράλληλα έχουμε βράσει al dente τις ταλιατέλες, τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε μέσα στο γουόκ αναμειγνύουμε και σερβίρουμε αμέσως.  

 

Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο και να κάνεις LIKE αν σου αρέσει η συνταγή.

1 Comment

Leave a Reply