Ταρτα σοκολατας

 Όσο παράξενο και αν σας φανεί, δεν αγαπώ ιδιαίτερα τα σοκολατένια γλυκά. Όμως κάθε κανόνας έχει την εξαίρεση του.

Η δική μου επιβεβαίωση του κανόνα είναι η τάρτα σοκολάτας. Κάθε φορά που τη βλέπω να με «φλερτάρει», σας μιλώ εν τιμή, δεν μπορώ να της αντισταθώ!

Η ζύμη της τάρτας μπορεί να σας φαίνεται αρχικά δύσκολη και μπλελαλίδικη. Είναι όμως σαν το ποδήλατο. Σαν το μάθεις δεν το ξεχνάς ποτέ!

Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός, το’χα καημό να μάθω φτιάχνω τη ζύμη της τάρτας.

Αρκετά χρόνια αργότερα, σπουδαστής στη σχολή μαγειρικής , έμαθα και τη συγκεκριμένη συνταγή και θυμάμαι να πηγαίνω τρέχοντας στο σπίτι μου για να φτιάξω την πιο βελούδινη και λαχταριστή τάρτα σοκολάτας!

 

Υλικά για μια ταρτιέρα

 

  • 250 γρ. βούτυρο (μαργαρίνη μαλακή)
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. αλάτι ψιλό
  • 100 γρ. αυγά
  • 1 δόση βανίλια
  • ½ πορτοκάλι ξύσμα
  • 500 γρ. αλεύρι μαλακο
  • 5 γρ. μπέικιν πάουντερ

 

Για τη γέμιση σοκολάτας

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 50 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 4 κουτ. της σούπας κακάο
  • 1 σφηνάκι κονιάκ

 

Εκτέλεση

Μέσα στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι χτυπάμε στη αρχή στη μέτρια και ύστερα στη μεγάλη ταχύτητα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Ύστερα προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, το ξύσμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν. Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Κατεβάζουμε τη ταχύτητα του μίξερ στη μικρή και μέσα στο κάδο με το βούτυρο και τα αυγά ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά και να γίνει ζύμη. Αφαιρούμε τη ζύμη από το κάδο, τη τυλίγουμε με μεμβράνη και τη τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλο πάχους μισού δαχτύλου τη στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι για τάρτες. Βάζουμε στο κέντρο ένα κομμάτι λαδόκολλα να το σκεπάζει και γεμίζουμε την τάρτα με φασολιά ή ειδικές πέτρες  και την βάζουμε στο φούρνο για 10 με 15 λεπτά ίσα ίσα να δέσει.

Για τη γέμιση

Κόβουμε την κουβερτούρα και τη σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομμάτια και λιώνουμε σε μπεν μαρί η στο φούρνο μικροκυμάτων. Διαλύουμε το κακάο με μισό φλιτζάνι ζεστό νερό,και το ρίχνουμε μαζι με το σφινακι στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε να ενοποιηθούν. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σαντιγί και προσθέτουμε το μείγμα της κουβερτούρας, ανακατεύοντας απαλά. Απλώνουμε τη γέμιση στη ταρτιέρα με την ψημένη βάση και ψήνουμε την τάρτα στους 180 C για 30′-35′ μέχρι να ροδίσει.

 

Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο και να κάνεις LIKE αν σου αρέσει η συνταγή.

 

2 Comments

Leave a Reply