Χταποδι ξυδατο με πιπεριες

 

Καθώς μαγείρευα έκανα διάφορους συνειρμούς.  Σκεφτόμουν  πόσο ύπουλα λειτουργεί το χταπόδι.

Κρύβεται πίσω από τους βράχους, παραμονεύει το θύραμά του και ενώ εκείνο κινείται αμέριμνο, το χταπόδι απλώνει τα πλοκάμια του και επιτίθεται.

Η όλη διαδικασία μοιάζει τόσο πολύ με το πως ερωτευόμαστε. Ο έρωτας ξεπετάγεται από εκεί που δεν τον περιμένεις, απλώνει τα πλοκάμια του, σε βγάζει από τη ζώνη της μουντάδας και ενίοτε σε στριμώχνει.

Η ουσιαστική διαφορά πάντως είναι ότι τα πλοκάμια του έρωτα μπορεί να αποδειχθούν «πολύ σκληρά για να πεθάνουν», αν καταλαβαίνετε τι θέλω να πω.

Πάντως, η άνοιξη έχει μπει για τα καλά, βγείτε, διασκεδάστε, απολαύστε τον ήλιο και ό,τι άλλο δώρο σας φέρει.

Υλικά για 4 άτομα

  • χταπόδι 1 κιλού
  • 2 κουταλιές της σούπας αλάτι
  • 6 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 2 μικρές σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένο άνηθο
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά

 

Εκτέλεση

Μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε το χταπόδι μαζί με το αλάτι και το ξύδι, προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί, για 30 λεπτά. Μόλις το χταπόδι βράσει το ψιλοκόβουμε και το τοποθετούμε μέσα σε ένα μπολ. Μέσα στο μπολ με το χταπόδι ρίχνουμε το λαδί, τις πιπεριές, το σκόρδο, τη ρίγανη, τον άνηθο και την πάπρικα. Αναμειγνύουμε τα υλικά και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Σερβίρεται κρύο.

Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο και να κάνεις LIKE αν σου αρέσει η συνταγή

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>